Projecten

Een verpakking die de groei van een bedrijf mogelijk maakte

Hun uitdaging

Voldoen aan de strengste eisen

De afgelopen jaren rijden er steeds meer elektrische en hybride auto’s rond. Dat betekende ook een groei in de afzet van onze opdrachtgever: een onafhankelijk ontwikkelaar en producent van versnellingsbakken voor hybride en elektrische personenauto’s.

Het transporteren van transmissies brengt behoorlijke uitdagingen met zich mee. De producten hebben een bijzondere vorm en door de strenge veiligheidseisen in deze markt is er geen ruimte voor fouten of beschadigingen. Nu de organisatie steeds meer transmissies ging verkopen, werd het tijd om op zoek te gaan naar een verpakking die beter aansluit bij alle gestelde voorwaarden.

Ons inzicht

Dit is millimeter werk

Het ontwerpen van een verpakking is een lastige puzzel. We houden rekening met de beschikbare laadruimte (containertransport in dit geval), en zorgen dat deze zo goed mogelijk wordt benut. Tegelijkertijd moet dit product met zijn bijzondere vormen ontzettend goed beschermd worden. Voor deze opdrachtgever was de beschikbare opslagruimte op locatie bovendien een probleem. Nu houden wij van een flinke puzzel, dus sloegen wij met deze uitgangspunten aan het ontwerpen van een antwoord op maat.

De verpakking

Past als een handschoen, beschermt als een harnas

De ontwikkeling van een maatwerk transportverpakking resulteerde in een verpakking met een speciaal binnenwerk, die om de transmissie past als een handschoen. Inhoudelijk interessant: de afmetingen van de verschillende verpakkingsonderdelen hangen samen met het formaat van de transportcontainers. Zo bleef geen stukje ruimte op transport onbenut. Omdat een beschadiging in een levering transmissies resulteert in afkeuring van een complete vracht, helpt de verpakking om minder productie verloren te laten gaan.

Het resultaat

Draagt bij aan groei

Om de beschikbare opslagruimte van de groeiende organisatie te ontzien heeft Ramakers het inpakproces in-house overgenomen. De versnellingsbakken komen bij ons binnen op rekken, om verpakt en wel te vertrekken in containers. Het overnemen van het inpakproces is een Value Added Service. In het geval van deze opdrachtgever heeft dat een flinke toegevoegde waarde, want zo kunnen zij ongestoord verder groeien.