Diensten

Verpakkingsadvies

Voor welke uitdagingen stelt het logistieke proces u?

Wat voor verpakking u exact nodig heeft hangt van veel factoren af. Het type vervoer, de omstandigheden tijdens transport en de (garantie)eisen aan het product bijvoorbeeld. Hoe weet u nu zeker dat de verpakking waar u mee werkt aan al deze eisen tegemoet komt?

Verpakkingsadvies hoort bij het DNA van ons werk. Het zal u verrassen wat een ‘slimme’ verpakking voor u kan betekenen. Van kostenbesparing in uw logistieke keten tot het minimaliseren van beschadigingen: wij weten waar we moeten kijken.

Neem voor verpakkingsadvies rechtstreeks contact met ons op!

Verpakkingsontwerp

U heeft een nieuw product te verpakken of de huidige verpakking is aan aanpassing toe. Samen met de verpakkingskundige van Ramakers neemt u de reis van uw product onder de loep: vanaf het productieproces tot aan het uitpakken bij uw klant. De verpakkingskundige houdt rekening met iedere stap in het proces. Kan er bijvoorbeeld sneller worden ingepakt? Past er nog meer in een vrachtwagen? En wat betekenen de garantie eisen voor het verpakkingsontwerp? Het uiteindelijke ontwerp wordt door ons aan alle (verplichte) testen en audits onderworpen!

Juist bij extreme of bijzondere producten of transporten bent u bij ons aan het juiste adres. Van kwetsbare apparatuur tot verpakkingen die minder volume in beslag nemen: we hebben al veel gezien!

Verpakkingsoptimalisatie

Soms komt u opeens voor een vraag te staan waar niemand een antwoord op weet. Bijvoorbeeld een steeds terugkerende beschadiging die geen aanwijsbare oorzaak lijkt te hebben. Of een verpakking die in heel Europa niet te vinden is.

De uitdaging kan ook buiten de verpakking zelf liggen: het handlingproces gaat te langzaam of uw kosten zijn veel te hoog.

In al dit soort gevallen is uw verpakking wellicht toe aan optimalisatie. Vanuit onze diepgaande kennis van materialen en onze ervaring met uw markt belichten we uw product, de verpakking en uw manier van werken. Zo komen we tot de verpakking die precies past op uw situatie!

 

Meer weten?

Neem contact met ons op

Contact